četrtek, 29. december 2011

Vodometi in fontane za najbolj zahtevne - multimedijski vodometi

Rešitve za vodomete in fontane, ki jih ponuja podjetje Oase so namenjene vsem. Naj si bo to domači ljubitelj vodometov, ki postavlja svojo prvo vodno igro oz. vodomet z omejenim proračunom ali pa veliki naročniki, hoteli ozrioma podjetja, ki želijo največje in najbolj prestižne vodne efekte podkrepljene z multimedijo in osvetljevanjem. .
Eden takih mega projektov, ki uporablja tehniko podjetja Oase je spredstavljen v spodnjem videu. Fontane so lahko pravi umetniški presežki. Ta mega mulitimedijska fontana je ena takih. Osvetlitev vodnih efektov ob spremljavi glasbe je prava paša za oči.



Za domačega uporabnika takšni vodometi najbrž ne pridejo v poštev. Prav zato pa imamo na zalogi odlične komplete vodometov in fontan za privatne uporabnike. Vodometi Oase - Mojribnik.si

torek, 12. april 2011

Osvetlitev vodnega ambienta

Poletne noči so najlepše ob vodnem ambientu. Domači okrasni ribnik, bazen ali vodomet dobi v prijetno toplih poletnih večerih poseben čar, še posebej, če smo poskrbeli za pravilno osvetlitev. Osvetlitev daje vašemu okrasnemu ribniku, bazenu ali vodometu čaroben učinek.

Podvodne luči za ribnike

Podvodne luči za bazene in ribnike so nizkonapetostne (12V) tako, da ni nobene nevarnosti za kopalce. Žarnice so lahko halogenske, LED ali iz optičnih vlaken. Novejše tehnologije dopuščajo možnost menjave barv in tako dajo vašemu ribniku poseben čar. Krmiljenje barvnih učinkov je enostavno.

Vrtne luči

Nič manj pomembna od osvetlitve vodnih elementov ni vrtna razsvetljava. Vrtne luči nam podaljšajo bivanje v poletne noči. Vaš vrt lahko ponoči s pomočjo pravilno izbrane osvetlitve dobi povsem novo podobo. Osvetlimo lahko malenkosti, ki jih podnevi komaj zaznamo. Pomembno je, da svetloba ni premočna, saj tako zmotimo naravno, hkrati pa izgubimo čar, ki nam ga nudi tema.

Iščete pravo izbiro luči za vaš vrt, ribnik ali plavalni bazen. Morda le led lučke, s katerimi bi osvetlili vaš vodomet ali fontano? Kvalitetne luči za osvetlitev ribnika, vrtne luči ter luči za osvetlitev vodometov in fontan nudi podjetje Oase. Izdelke za osvetlitev ribnikov in vrtov podjetja Oase najdete tudi na spletnem portalu mojribnik.si.


četrtek, 7. april 2011

Folija za ribnike

Nepogrešljiv del izgradnje lastnega vrtnega okrasnega ribnika je folija za ribnike. Folije so lahko različnih materialov, prevladujejo pa PVC folije za ribnik. Razlikujejo se tudi glede na debelino. Ponavadi uporabljamo folije debeline od 0,5 mm do 2 mm.

Drugi pomemben podatek je velikost folije, ki jo potrebujemo. Nabavimo jo lahko v različnih širinah. Med seboj pa se lahko tudi lepijo s posebnim lepilom oz. jo lepimo (varimo) z vročim zrakom.
Vizualno se folije razlikujejo glede na barvo. Klasična črna folija včasih ni zaželena saj na plitvinah ne daje naravnega videza. Zato se na takih delih uporabljajo tudi olivno zelene folije ali folije drugih odtenkov. Poleg barv ločimo še dekorativne folije, ki nam pričarajo občutek naravnega peska, kamenja. Posebej uporabne so v plitvinah in ob robu ribnika.

Folije za ribnik imajo različno življenjsko dobo in garancijo. Debelejše so ponavadi posledično tudi bolj odporne. Da bi folijo kar najbolj zavarovali pred ostrim dnom ali ostrim kamenjem na dnu ribnika se uporablja tudi mivka oz. poseben filc, ki zaščiti folijo pred ostrim kamenjem ali koreninami.

Oprema za ribnike - Oase

Izgradnja lastnega vrtnega okrasnega ali plavalnega ribnika je veliko lažja ob primerni opremi. Proizvajalec Oase je eden največjih in najbolj kvalitetnih proizvajalcev opreme za ribnike in bazene. Črpalke za ribnike, filtre ,folije za ribnike, sredstva in naprave za nego ribnika, fontane oz. vodomete, luči in vso ostalo opremo najdete v širokem izboru pri proizvajalcu Oase. Njihov širok nabor izdelkov za izgradnjo in nego ribnika oziroma bazena si lahko ogledate na njihovem spletnem mestu Oase-livingwater.

Izdelke proizvajalca Oase lahko naročite tudi v Sloveniji. Izbrano ponudbo opreme za ribnike in bazene najdete na spletnem portalu mojribnik.si.  Poleg tega vam portal mojribnik.si ponuja tudi obilo nasvetov in namigov kako oblikovati svoj okrasni ali plavalni ribnik. Izkoristite strokovno pomoč, ki vam jo ponujajo pri izdelavi vašega naravnega ribnika.

Oprema za ribnike in bazene - mojribnik.si

sreda, 9. februar 2011

Naravni plavalni ribniki

Naravni plavalni bazen oz. naravni plavalni ribnik je združitev okrasnega ribnika in vrtnega bazena za kopanje. Naravni oz. ekološki bazen, kot ga imenujejo nekateri zato, ker za čiščenje vode ne uporabljamo kemičnih sredstev. Vonja po kloru, ki je tako značilen za vse vrste bazenov v plavalnem ribniku oz. bazenu ne bomo zaznali. Čiščenje vode poteka na popolnoma naraven način. Naravno čiščenje vode omogočajo rastline in mikro-organizmi, ki se nahajajo v določenem predelu ribnika.
Za uspešnost čiščenja vode je zelo pomembna pravilna rastlinska raznovrstnost in zastopanost vrst. Le pravilno posejane rastline dobro opravljajo funkcijo naravnega čistilca vode v bazenu oz. ribniki.
Učinkovitost naravnega čiščenja  ribnika pospešujemo s pomočjo kroženja in filtriranja vode, za katerega skrbijo črpalke, filtri in razne pretočne naprave.

četrtek, 20. januar 2011

Bazeni in naravni plavalni ribniki

V naslednjih mesecih bomo s pomočjo strokovnjakov pripravili nekaj člankov o tem kaj je potrebno za vaš domači bazen oziroma plavalni ribnik. V zadnjem obdobju se pojavlja vse več ponudnikov bazenske tehnike, še preden pa se odpravite po nakupih je potrebno vedeti osnovne zakonitosti, ki jih prinaša skrb za domači ribnik, naravni plavalni bazen ali klasični bazen.